بزرگترین وبلاگ تخصصی ، تفریحی ایرانیان

بزرگترین وبلاگ تخصصی ، آموزشی و تفریحی ایرانیان

بزرگترین وبلاگ تخصصی ، تفریحی ایرانیان

بزرگترین وبلاگ تخصصی ، آموزشی و تفریحی ایرانیان

راهنمای خرید MP3 Player

مقدمه:
می‌توان MP3 Player ها را جزء یکی از بزرگ‌ترین ابداعات صنعت ساخت وسایل پخش موسیقی قابل حمل، به‌حساب آورد. آن‌ها نسبت به مدل‌های قدیمی‌تر خود مثل واکمن یا CD-Man بسیار کوچک‌تر و نیرومندترند و با قابلیت‌های بسیار زیادی که دارند اصلاً با آن‌ها قابل مقایسه نیستند.
دریافت مستقیم فایل موسیقی از اینترنت، اجرای میکس دلخواه روی آهنگ، ضبط صدای محیط و یا صدای خودتان، گوش کردن به رادیو و ضبط همزمان برنامه‌ها یا آهنگ‌های رادیو، افزایش مقدار حافظه و ... بخشی از امکانات فوق‌العاده‌ای است که امروزه  MP3 Player  در اختیار شما گذاشته‌است.


این مقاله سعی شده است به‌طور کلی معایب و مزایای یک   MP3 Player معرفی شود تا در نهایت با جمع‌بندی خودتان بتوانید برای خرید یا عدم خرید آن‌ها تصمیم بگیرید.

برای خرید یک MP3 Player  باید فاکتورهای متعددی را در نظر بگیرید. در اینجا مهمترین آن‌ها در پنج دسته تقسیم‌بندی شده است  که به ترتیب به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

1 – خوب یا بد؛ مسئله این است!
بهتر است قبل از خرید هر چیزی از مزایا و معایب آن به خوبی مطلع شویم تا بعداً دچار مشکل نشویم. به جرأت می‌توات گفت: بزرگ‌ترین و شاید اصلی‌ترین امتیاز MP3 Player نسبت به سایر دستگاه‌های پخش موسیقی قابل حمل، ذخیره کردن تعداد زیادی فایل موسیقی دلخواه در فضایی کوچک باشد. به عبارت دیگر شما با استفاده از MP3 Player می‌توانید همواره مجموعه‌ای از آهنگ‌های دلخواه خود را همراه داشته باشید و هر وقت که از یکی از آن‌ها خسته شدید می‌توانید به راحتی آن را پاک کنید و با آهنگی دیگر تعویض کنید و این‌کار را بارها بدون افت کیفیت پخش انجام دهید. این مزیت، شما را از حمل ده‌ها نوار کاست یا CD به همراه خود بی‌نیاز می‌کند. ضمناً یادآور می‌شویم که روی CDها تنها یک بار می‌توانید آهنگ‌های دلخواه خود را کپی کنید و نوار کاست هم بعد از چند بار ضبط، دچار افت کیفیت زیادی می‌شود، ولی این اتفاقات در MP3  نخواهد افتاد.

از امکانات دیگر MP3 Player  می‌توان به امکان برنامه‌ریزی پخش اشاره کرد. کسانی که از یک یا دو آهنگ خاص بیشتر لذت می‌برند می‌توانند دستگاه را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که ابتدا آن چند آهنگ و سپس سایر آهنگ‌ها را پخش کند. تنظیم زمان پخش، طن صدا و حالت پخش (POP، Classic و Rock و ...)، انجام میکس‌های گوناگون، پخش رادیو FM و ضبط مستقیم از آن، داشتن ورودی Line-in برای ضبط آهنگ از دستگاه‌های پخش دیگر، قابلیت ارتقای حافظه و نمایشگر و ... از دیگر امتیازات یک  MP3 Player  خوب است که در هنگام خرید باید به آن‌ها توجه کنید.‌
از بارزترین معایب این دستگاه‌ها، قیمت بالای آن‌هاست. اگر برای شما ذخیره یک ساعت موسیقی کافی است، مشکل زیادی در تهیه هزینه آن نخواهید داشت، اما اگر اصرار دارید که در هر جا و مکانی، هر موسیقی‌ای را که دوست دارید، بشنوید، شاید به یک شغل خوب یا یک عموی پولدار احتیاج پیدا کنید!
البته همان‌طور که گفتیم بعضی از  MP3 Player ها می‌توانند از کارت حافظه نیز پشتیبانی کنند که اگر هم‌اکنون در خریدMP3 Player  با حافظه بالا مشکل دارید، می‌توانید متناسب با بودجه خود یکی از آن‌ها را تهیه کنید و بعداً به حافظه آن‌ها اضافه کنید.
 
2 – انواع مختلف، بهای مختلف
MP3 Player  را می‌توان به سه دسته کلی تقسیم کرد: مدل‌های خانگی، شخصی و ماشینی (برای اتومبیل).
 MP3 Player خانگی معمولاً ظاهری شبیه DVD  دارد و می‌تواند فایل‌های MP3  را از روی CD پخش کنند. با توجه به امکانات متعدد این نوع از MP3 Player  و توجه بر این نکته که شما چقدر به استفاده از همه امکانات اصرار دارید، قیمت آن‌ها متغیر است و به چند صدهزار تومان هم می‌رسد.

آن نوع ازMP3 Player  که در اتومبیل‌ها مورد استفاده واقع می‌شود، درست مثل پخش اتومبیل در جلوی داشبورد قرار می‌گیرد. انواع دیگری از آن‌ها درست مثل نوع خانگی خود هستند و برخی دیگر به شما اجازه می‌دهند آهنگ‌های MP3  را روی بلندگوهای اتومبیل بشنوید. (البته امروز با استفاده از دستگاهی جدید به نام Airwave، می‌توانید آهنگ‌های یک MP3 Player  شخصی را روی باندهای اتومبیل بشنوید). این نوع MP3 Player ها نسبتا گران هستند.

بالاخره سومین و آخرین نوع آن‌ها که در این مقاله قرار است بیشتر درباره آن‌ها بدانیم، انواع شخصی MP3  است که خیلی کوچک و سبک هستند که باعث می‌شود به راحتی در جیب یا دست قابل حمل باشند. قیمت این محصولات از 40-50 هزار تومان تا 500 هزارتومان متغیر است. ادامه این مقاله بر MP3 Player  شخصی متمرکز است.

3 – ویژگی‌های اصلی
 
وزن و اندازه: برای بسیاری از مردم داشتن وزنی سبک، دلیل خوبی برای خرید است و خیلی وقتتشان را صرف آن می‌کنند. همچنین اغلب مردم دوست دارند کوچک‌ترین نوع را تهیه کنند.

یک تجربه: اگر دستان بزرگی دارید یا انگشتان شما چاق است، از خرید یکMP3 Player که کلیدهای ریز و کوچکی دارد، حتماً صرف‌نظر کنید. زیرا این ویژگی شما سبب می‌شود نتوانید به درستی کلیدها را فشار دهید و بعد فکر می‌کنید که MP3 Player شما خراب است و ... . پس حتماً در هنگام خرید مدلی را تهیه کنید که با دستان شما سازگار باشد.

فرمت پخش: هم‌اکنون از بین فایل‌های فشرده موسیقی می‌توان به فایل‌های دیگری غیر از MP3 نیز اشاره کرد. که MP3 Player می‌تواند آن‌ها را پخش کند. مثلاً فرمت WMA متعلق به شرکت مایکروسافت است یا Real Network از فرمت G2 یا RM استفاده می‌کنند که امروزه گسترش زیادی پیدا کرده‌اند. خیلی از‌MP3 Playerها می‌توانند هر سه فرمت را پخش کنند و بعضی دیگر هیچ فرمت دیگری غیر از MP3‌را تشخیص نمی‌دهند. حتی برخی دیگر می‌توانند برای پخش فرمت‌های آینده (مثل MP4) بروز شوند. این‌که MP3 Player شما تنها بتواند فایل‌های.MP3 را پخش کند نشانه ضعف آن نیست. چون اصلاً برای پخش آن‌ها ساخته شده است، ولی اگر از فرمت‌های دیگر نیز پشتیبانی کند، یک امتیاز برای شما محسوب خواهد شد.

حافظه و نوع آن: بیشتر  MP3 Player از یک حافظه داخلی استفاده می‌کنند. که معمولاً بین 5  تاMB 64 متغیر است. یک MP3 Player با حافظه 64 MB به‌ طور متوسط می‌تواند در حدود یک ساعت موسیقی را در خود ذخیره کند. برخی دیگر از MP3 Playerها از کارت‌های حافظه استفاده می‌کنند و برخی دیگر که به آن‌ها گسترش‌پذیر نیز می‌گویند، از هر دو قابلیت بهره‌برداری می‌نمایند.

کارت‌های حافظه نیز انواع مختلفی دارند. مثل:MMC (Multi Media Card) ، Smart Media، Compact Flash وMemory Stick (برای محصولات شرکت سونی). MP3 Player  گران‌تر، از یک هارددیسک استفاده می‌کنند. البته با این‌که در یک هارددیسک می‌توان صدها هزار فایل موسیقی ذخیره کرد، باید به قیمت بالای آن و لزوم احتیاط در جابه‌جایی آن (برای پرهیز از ضربه خوردن و صدمه دیدن) نیز توجه کرد.

نوع باتری و عمر آن: معمولاً  MP3 Player می‌توانند از دو نوع باتری استفاده کند. یا یک باتری درونی قابل شارژ یا باتری‌های قلمی معمولی (قابل شارژ و غیرقابل شارژ) اگر از  MP3 Player‌‌ای که باتری قلمی مصرف می‌کنند استفاده می‌کنید، بدانید که در برخی مدل‌ها باید نوع باتری خود (قابل شارژ یا غیرقابل شارژ) را انتخاب کنید و بعد از  MP3 Player استفاده کنید. با این نوع باتری‌ها تا 35 ساعت (بسته به نوع باتری) می‌توانید موسیقی گوش کنید.
نوع دیگری نیز از MP3 Player‌ باتری‌های لیتیم توکار یا NiMH قابل شارژ استفاده می‌کنند که با یک شارژر که در بسته خود  MP3 Player است شارژ می‌شود. این نوع MP3 Player  با هر بار شارژ، 8 تا 10 ساعت کار می‌کنند.
روی سایت
www.batteries.com می‌توانید اطلاعات جامع و کاملی درباره بیش از 3500 مدل باتری NiMH و آلکالاین که در بیشتر MP3 Playerها از آن‌ها استفاده می‌شود، به دست می‌آورید.

صفحه نمایشگر:  MP3 Player شما باید دارای صفحه نمایش باشد تا گزارش دقیقی از نام آهنگ، وضعیت صدا، و نوع پخش، مقدار باقی مانده شارژ، ترتیب پخش، و ... را به شما ارائه دهد. همچنین باید حتماً قابلیت دید در شب را نیز داشته باشد تا در تاریکی هم بتوانید از صفحه نمایش استفاده کنید.

نقل و انتقال: برای آن‌که بتوانید روی  MP3 Player خود آهنگ کپی کنید، باید آن را به رایانه خود متصل کنید. بالاترین بازده سرعت در اتصالات: 
Firewire (IEEE-1394) یا در USB 2.0 قابل دسترسی است. پس بهتر است  MP3 Player شما یکی از این دو را پشتیبانی کند.

نرم‌افزار: معمولاً همراه با  MP3 Player یک CD نیز به شما ارائه می‌شود که نرم‌افزارهایی متعددی برای استفاده ازMP3  روی آن‌ها وجود دارد، نرم‌افزارهائی که استفاده از آن‌ها باعث می‌شود لذت بیشتری در کار با MP3 Player خود ببرید. ضمناً از اینترنت نیز می‌توانید نرم‌افزارهای گوناگونی را دریافت کنید.‌ برای نمونه به سایت نرم‌افزار MusicMatch Jukebox مراجعه کنید.

سازگاری: اگر شما بهترین  MP3 Player را با بهترین نرم‌افزارها و زیباترین شکل بخرید تا زمانی که با رایانه شما سازگاری نداشته باشد، به هیچ دردی نمی‌خورد. بنابراین مطمئن باشید که رایانه شما از لحاظ اتصالات، درگاه‌ها و نصب نرم‌افزارهای موردنیاز، حتماً با  MP3 Player انتخابی شما سازگار باشد.


4 – ویژگی‌های پیشرفته 

رادیو FM: برخی از  MP3 Player درون خود یک تیونر رادیو هم دارند که هر زمان که از شنیدن موسیقی خسته شدید، می‌توانید رادیو گوش کنید. مدل‌های جدیدتر به صورت مستقیم از رادیو صدا را ضبط می‌کنند و معمولاً می‌توانند 20 تا 30 ایستگاه را در حافظه خود ذخیره کنند. البته در هنگام حرکت ممکن است کمی هم صدای خش‌خش بشنوید که به این علت است که تیونر آن‌ها معمولاً خیلی قوی نیست و ضمناً آنتن هم ندارند.

ضبط صدا: با بهره‌گیری از یک میکروفون صدای داخلی،  MP3 Player می‌توانند با کیفیت قابل قبولی صدای محیط را ضبط کنند. خیلی از آن‌ها تنظیماتی دارند که قبل ازضبط می‌توان نوع دیجیتایز شدن آن‌ها (مثلا PCM)، نوع ضبط کانال (Stereo یا Mono) و ... را مشخص کرد.

اعلام مقدار باقی مانده باتری: خوب است بدانید که چقدر از باتری مصرف کرده‌اید و چقدر دیگر موجودی دارید و کی باید باتری را عوض یا باتری آن را شارژ کنید.

کنترلرهای اکولاریزر: این توانمندی‌ها قابلیت‌هایی است که براساس آن می‌توان اکولایزر پخش را تغییر داد تا متناسب با نوع آهنگ به کیفیتی بالاتر برسیم.

پخش اتفاقی: برای آن‌که از پخش ترتیبی موسیقی‌ها خسته نشوید، این ویژگی آهنگ‌ها را به‌طور اتفاقی پخش می‌کنند.

ادامه پخش به صورت خودکار: این ویژگی این امکان را فراهم می‌کند که ادامه‌های آهنگ‌های خود را از جایی که قبلاً  MP3 Player را خاموش کرده‌اید، گوش کنید.

حمل با خیالی آسوده: برخی از شرکت‌ها کیف‌هایی را همراه  MP3 Player ارائه می‌دهند که می‌توان آن‌ها به کمربند بست و آن را داخل کیف گذاشت. برخی دیگر دستبندی می‌دهند که  MP3 Player به راحتی در آن قرار می‌گیرد و با امنیت کامل می‌توان آن را حمل کرد. برخی دیگر هم بندهای گردنی ارائه می‌دهند که می‌توان  را مثل گردنبندی آویزان کرد تا راحت‌تر قابل دسترسی باشند.

ضد آب بودن: بهتر است این خاصیت هم در  MP3 Player وجود داشته باشد تا اگر خواستید در استخر هم موسیقی گوش کنید، مانعی نداشته باشید!  :)

5 – ضمائم 

اغلب ابزارهای موردنیاز یک  MP3 Player همراه با آن‌ها ارائه می‌شود، ولی بدانید حداقل مواردی را که باید هنگام خرید به شما ارائه کنند، یک هدفون و یک آداپتور AC و کابل‌های اتصال خواهد بود. سایر موارد مثل کنترل از راه دور و کارت حافظه و ... بسته به نوع مدل ارائه خواهد شد.
در آخر هم توجه شما را به این نکته جلب می‌کنیم که قبل از خرید قطعی، از گارانتی آن نیز اطلاع پیدا کنید. شرکت ارائه دهنده گارانتی را بشناسید و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید. سعی کنید محصولی را تهیه کنید که بالاترین زمان گارانتی را داشته باشند.
روی برگ گارانتی را نیز با دقت بخوانید و تاریخ شروع آن را، که معمولاً به میلادی است، حتماً در نظر بگیرید و مراقب باشید که خیلی از زمان آن نگذشته باشد. روی برگ گارانتی، باید شماره سریال وجود داشته باشد. حتماً آن را با سریال روی دستگاه یا جعبه آن تطبیق دهید. تا بعداً دچار مشکل نشوید.

نکاتی که در اینجا مطرح شد، مهمترین مواردی است که باید در هنگام خرید  MP3 Player به آن‌ها توجه کرد. باید به خیلی از مسائل توجه نمود، تا بتوان یک پخش‌کننده MP3 خوب و مناسب خرید و از کار با آن لذت برد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد